< Terug

Solatube koepels

Solatube daglichtsysteem

Daglicht op elke plek onder het dak. Daar zorgt het Solatube daglichtsysteem voor. De Solatube vangt het buitenlicht op met een koepel en transporteert het daglicht via een zeer reflecterende buis. Een plafondplaat naar keuze verspreidt vervolgens aangenaam daglicht de gewenste ruimte in.


Toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden van Solatube daglichtsystemen zijn nagenoeg onbegrensd. In platte en schuine daken, door een gevel of door de grond vindt het daglicht zijn weg. Voor de meest unieke daken, waaronder sandwichdaken en groendaken, zijn maatwerk dakdoorvoeren mogelijk. Solatube systemen zijn daarom al in vele projecten toegepast.

Verschillende types

Om er voor te zorgen dat er een Solatube is voor iedere ruimte, zijn er verschillende type Solatube leverbaar:  25 cm (160 DS),  35 cm (290 DS) en  53 cm (330 DS en 750 DS). De geschikte diameter is afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste lichtresultaat. Voor een indicatie kunt u de technische specificaties raadplegen of contact opnemen met Techcomlight.

De daglichtprofessionals van Techcomlight kunnen u (dag)lichtadvies op maat geven. Denk hierbij aan complete lichtplannen, heldere profit on investment berekening en professionele ondersteuning. Zie voor meer informatie www.techcomlight.nl

Hoge lichtopbrengst en goede isolatiewaardes

De hoogwaardige Solatube lichtkoepel met Raybender technologie zorgt bij lage zonnestand voor een aanzienlijk sterkere lichtopbrengst, terwijl bij hoge zonnestand overbelichting wordt voorkomen. Hierdoor heeft u een egalere lichtspreiding gedurende de dag.

De goede afdichting van de Solatube daglichtsystemen zorgt voor zeer hoge isolatiewaardes. Dit resulteert in minder warmteverlies in de winter en minder warmtetoename in de zomer. Speciaal voor de passiefbouw heeft Solatube de ECO (Energy Care Optima) ontwikkeld. Deze variant is extra geisoleerd en behaald hierdoor U-waardes tot wel 0,5W/m2K, gelijk aan HR+++ glas.

Accessoires

Het Solatube? daglichtsysteem is snel in te bouwen en onderhoudsarm. De Solatube? heeft een ruim aanbod van accessoires, zoals de combinatie met een verlichtingsarmatuur of TechLED voor ?s avonds, een daglichtdimmer of een ventilatie-unit.

Daarnaast is het mogelijk om met Solatube te voldoen aan het SKG2 politiekeurmerk. Hiervoor is een inbraakbeveiligingsset beschikbaar.

Gegarandeerde kwaliteit

De ongevenaarde kwaliteit van de Solatube daglichtsystemen is aangetoond door middel van tests uitgevoerd door Grontmij, TNO en Peutz. Alle technische specificaties zijn hiermee onderbouwd, zodat iedere Solatube daglichtsysteem gegarandeerd presteert op het gebied van isolatie, lichtopbrengst en duurzaamheid.

http://www.solatube.nl/downloads/technische-specificaties

 

Tip een vriend
Leverancier
Solatube Daglichtsyteem